НОВОСТИ

Додик: Заштитићемо представнике Српске у институцијама на нивоу БиХ

18/01/2024

Република Српска заштитиће представнике Српске у институцијама на нивоу БиХ и у наредним данима биће предузете све потребне активности, поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Срамни напад на замјеника министра одбране Александра Гогановића је резултат антисрпске политике коју воде представници политичких муслимана уз пуну подршку дијела међународне заједнице. Осим неколико изнуђених изјава, до сада нисмо чули ниједну изјаву у којој се недвосмислено осуђује насиље над Србима, док су истим гласом говорили о свему што је против Српске – написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

 

 

Истиче да Срби у Сарајеву не могу слободно да се крећу и да је то јасно и из јучерашњег напада.

 

– Представници Српске не могу се осјећати безбједно тамо гдје неко у 2024. години виче: “Убиј Србина”. Та мржња превазилази све границе здравог разума. Данима шире разне неистине о 9. јануару, о Републици Српској, све амбасаде реагују, представници разних институција, а на овакве ствари ћуте – сматра Додик.

 

Наводи да га не би изненадило и да кажу – “сам је крив што је ишао пред Суд”.

 

– То је та логика, нису криви они који врше насиље, него, ето, изазивамо ваљда што се тамо уопште појављујемо, што дишемо, постојимо. Треба јасно рећи чијих руку је то дјело и да су прсти међународне заједнице уплетени у сваку ову поруку, јер је она својим порукама и интервенцијама највише допринијела да мржња према Србима расте – рекао је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести