НОВОСТИ

Миљановић: Илегално оружје није играчка, њему није мјесто у кућама

26/02/2024

Током прошле године у акцији “Без страха од санкција за миран сан: Предајте нелегално оружје, спријечите трагедију!” МУП Српске прикупио је од стране грађана око 870 комада оружја и 2.800 комада муниције, изјавила је Мирна Миљановић начелница Одјељења за односе с јавношћу МУП-а Републике Српске.

Миљановићева је  истакла да је фокус акције да се грађани информишу шта да раде уколико пронађу илегално оружје.

 

– Кроз кампању ћемо грађанима појаснити предност амнестије уколико нелегално оружје предају полицији. То значи да особа која није кривично одговарала у овом случају неће сносити никакву санкцију – додаје Миљановићева.

 

Она је истакла да је оружје само по себи опасност и инструмент за чињење кривичног дјела и да овом акцијом покушавају да охрабре грађане да оружје пријаве најближој полицијској станици.

 

– Чување илегалног оружја је посебна опасност. Оружје није играчка, поготово илегално, и њему није мјесто у кућама – навела је Миљановићева.

 

Она је истакла да ће МУП Српске по градовима организовати инфо пултове на којима грађани могу добити информације како да поступе уколико дођу у посјед илегалном оружју, али и санкцијама уколико то оружје не пријаве.

 

Акција “Без страха од санкција за миран сан: Предајте нелегално оружје, спријечите трагедију!” проводи се током фебруара и марта на простору цијеле Босне и Херцеговине, а укључује све МУП-ове у оба ентитета и Брчко Дистрикту.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести