НОВОСТИ

Пајић Баштинац: Српска није сецесионистички настројена, жели само поштивање дејтонских принципа

10/12/2023

Република Српска није сецесионистички настројена, како се то често покушава представити, него жели поштивање дејтонских принципа, изјавила је Јелена Пајић Баштинац, генерална секретарка предсједника Републике Српске.

 

 

Она је нагласила да је политика Српске, политика конститутивности народа и равноправности ентитета.

– То је оно што Српска тражи од почетка у свим процесима, како по питању рјешавања унутрашњих проблема, тако и када је ријеч о европском путу БиХ – истакла је Пајић Баштинац.

Она је нагласила да је институцијама Српске важна подршка иностраних парламентараца, али и грађана и удружења које из седмице у седмицу организују скупове “Граница постоји”.

– Грађани су поручили да не желе да живе под протекторатом, гдје нелагални странци доносе одлуке. Јасно је да постоји јединство и знамо да смо на правом путу. Глас Републике Српске може се чути и шире од БиХ. Осјећа се патриотски дух у одбрани Републике Српске – поручила је Пајић Баштинац.

Дио опозиције покушао је да суђење предсједнику Републике Српске Милораду Додику представи као суђење појединцу, а не Српској.

– Поражавајућа теза опозиције, али све им се то рефлектује на изборне резултате – додала је Пајић Баштинац.

Додала је да је настављено суђење предсједнику Милораду Додику и в.д. дирктора Службеног гласника, Милошу Лукићу, протекло коректно, те да је поступајући судија због процесних разлога одгодио главни претрес.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести