НОВОСТИ

Шулић: Процес против Додика и Лукића режира Запад с циљем рушења Српске

07/02/2024

Суд БиХ је и овог пута показао да је суђење предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора Службеног гласника Милошу Лукићу процес који се режира на Западу, а који спроводе са јасним циљем рушењем Српске, изјавио је члан Главног одбора СНСД-а Денис Шулић.

Шулић је истакао да је од самог почетка јасно да се овај процес не води против Додика и Лукића, већ да је усмјерен директно на урушавање уставног уређења Републике Српске, њених надлежности, имовине и свега што она јесте.

 

– Све оно што је услиједило касније, сви процедурални пропусти које чине, именовање судија са политичком прошлошћу, читање оптужнице на начин који не приличи ни сатири, а камоли стварности – све је то само дио представе коју Суд БиХ изводи по директивама неких западних моћника – рекао је Шулић.

 

Он сматра да многи поступци Суда дају основ за сумњу на то да намјерно продубљују разлоге незадовољства странака у поступку, развлаче и стварају негативни набој око самог суђења како би дошло до неког инцидента за који би окривили Српску и њене званичнике и грађане, који пружају подршку Додику.

 

Шулић је рекао да вјерује да би у Сарајеву било оних који би славили када би дошло до неког инцидента испред Суда и да би то искористили да поново људе из Републике Српске представе као кривце и злочинце.

 

Он је изразио жаљење што појединци из политичког живота у Српској још у јавности говоре како је ријеч о процесу против појединаца и једне политичке партије, не желећи да прихвате да се процес води против предсједника Републике Српске и директора “Службеног гласника” због тога што су радили оно што им је у надлежности.

 

– Било ко од нас, ма како да се звао, био би данас на њиховом мјесту да је на позицији на којима су они и да ради свој посао у интересу Српске. Милорад Додик им јесте проблем јер не одступа од својих принципа и као такав им не одговара у њиховом науму да неутралишу Републику Српску на свим пољима. Овај процес је много више од тога – оцијенио је Шулић за Срну.

 

Шулић је рекао да је тај процес показна вјежба оних који га режирају да се покаже шта чека Републику Српску ако им овај први чин успије.

 

– Искрено ми је жао што у Републици Српској не постоји јединство о томе да из овога морамо изаћи као побједници, без обзира на све политичке разлике које имамо – закључио је Шулић.

 

У Суду БиХ у понедјељак, 5. фебруара, одржано је рочиште против предсједника Републике Српске Милорада Додика на којем је Тужилаштво БиХ представило оптужницу, а одбрана изнијела концепт одбране, констатујући да се оптужницом руши суверенитет БиХ и затражила изузеће судије Сене Узуновић која се у судници појавила умјесто Мирсада Стрике.

 

Наредно рочиште Узуновићева је заказала за 21. фебруар, али је одбрана рекла да због раније преузетих обавеза, рочиште може бити одржано 6. марта, што је и прихваћено.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести