НОВОСТИ

Вербални окршај Ћурића и Вукановића

07/11/2023

Данашњу конференцију за новинаре градоначелника Требиња Мирка Ћурића обиљежио је вербални окршај са народним послаником Небојшом Вукановићем.

До расправе је дошло на конференцији током паузе засиједања Скупштине града, на чији је дневни ред уврштена и тачка о приједлозима одлука о дугорочном кредитном задужењу и о условима и начинима јавне продаје непокретности у својини града, на приједлог градоначелника.

 

Ћурић је говорио да је кредит код Свјетске банке од пет милиона КМ намијењен за рјешавање проблема фекалне и кишне канализације за насеља Гучина и Полице, а да ће средства из другог кредитног задужења бити усмјерена за поплочавање Старог града, учешће у изградњи инфраструктуре за нову болницу и сличне пројекте.

 

Наон тога дошло је до вербалног сукоба са Вукановићем, који је питао за шта је утрошен новац од претходног задужења.

 

– Прошли кредит сте узели за источну обилазницу и за аеродром. Није направљен метар аеродрома, нити метар обилазнице, гдје су паре? – упитао је Вукановић.

 

Ћурић је рекао да је Град Требиње уложио око милион КМ у експропријацију за источну обилазницу, поручујући Вукановићу да би требало да га буде срамота због свега изговореног.

 

– Ја се не бих могао од срамоте окупати на базену шта сте све причали. О обилазници, о Чемерну… Па Ви сте рекли да нећете никада проћи Чемерном, пролазите ли Чемерном? Како вас није срамота? Треба да вас буде срамота. Ја када бих рекао да нешто нећу никада да урадим, ја то не бих урадио по цијену гажења ријечи. Ако се изгради аеродром, јел` се нећете никада возити авионом? – рекао је Ћурић.

 

Вукановић је одговорио: “Наравно да нећу”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести