НОВОСТИ

Ђајић с коалицијом: Нисмо против развоја Града, занима нас гдје је Станивуковић потрошио силне милионе из буџета Града

21/12/2023

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бања Лука Владо Ђајић данас је дошао са коалиционим партнерима испред Градске управе како би питао градоначелника Драшка Станивуковића гдје је ове године потрошио силне милионе мимо градског буџета, а који су усвојили одборници у Скупштини Града и да ли је истина да је те милионе трошио тамо гдје он лично има корист.

“Иза нас се налази одређен број пројеката који нису били у буџету, али су реализовани, а они који јесу били и за које смо гласали нису реализовани. Примјер, ми смо на неки начин форсирали наставак радова моста у Доцу, као један од пројекта прошле градске амиднистрације, а као што данас видимо, нико не прелази преко тог моста. Основна школа у Паприковцу пројектована и планирана средства, ништа није урађено. Вртић исто као и школа нам Паприловацу, дио новца обезбијеђен и опет ништа није реалозовано. Али ево имамо још неколико дана до Нове године и даље велики број ствари за које смо гласали, за које су обезбијеђена средства немамо”, казао је шеф Клуба одборника Уједињене Српске Невен Станић.

 

На питање новинара зашто није сазвана ванредна сједница по иницијативи градоначелника, Станић је казао како одборници немају материјал и информације како би разматрали било шта по том питању и како би уопште дошло до поменуте сједнице.

 

“Недовољна улагања на сеоском подручју, милион и 300 предвиђено за пољопривреду од тога скоро ништа реализовано. Врло споро се радило на водоводној мрежи. Апел ДЕМОСА ће бити за наредну годину да се издвајају значајнија средства за поменуто”, казао је Боран Босанчић шеф Клуба одборника ДЕМОС-а.

 

Он се усагласио са Станићем на питање о ребалансу и кредиту гдје је казао да је врло тешко говорити о кредиту јер одборници и даље немају све неопходне материјале како би расправљали о кредиту и ребалансу, а камоли нешто усвојили.

 

“Тражи се ребаланс и кредитно задужење, а прије неколико мјесеци смо одобрили кредит за Аквану усвојили смо, а тај кредит ни данас није реализован. Занима нас зашто из кредита нису средствима измирили дугове када говоримо о Албани?” питао је шеф Клуба одборника Социјалистичке партије Велибор Станић.

 

“Нико није против развоја. Ја бих био најсретнији да је буџет још већи. Ко год пласира причу да је коалиција против развоја града, гријеши. Од саобраћајницама, режиму, мостовима и свему што ради градоначелник на своју руку нема ни у једном планском документу. Ребаланс нисмо видјели, а градоначелник тражио ванредну сједницу без ребаланса само са једном трачком гдје би говорили само о кредиту. Кредит није проблем и у сваком пословању се тражи. Зашто се сада тражи кредит за социјална давања ако су иста давања издвојена? Градоначелник тек сада види посљедице своје популистичке политике. Ко га је тјерао да прикључак за воду буде бесплатан, тиме је начињена штета Водоводу у износу од 3 милиона”, казао је потпредсједник Скупштине Града Саша Чудић

 

Предсједник ГрО СНСД-а казао је како је СНСДу на челу коалиције у Скупштини Града прихватљиво све што се односи на развој Бањалуке, али да се ради транспарентно и да јавност зна гдје се троше паре.

“Ми имамо још 7 дана до краја године и не знамо шта је с ребалансом, за шта ће нам кредит. Ово је први пут да неко хоће ребаланс и кредит. Гдје ће трошити паре? Гдје ће отићи новац од кредита? Ако се ради само о интересу градоначелника то не прихватамо, нама је стало до развоја града и интереса грађана. Станивуковић је највећа штеточина у граду”, поручио је Ђајић.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести