НОВОСТИ

Врањеш: Изборни губитници покушавају да изврше преврат

18/10/2022

Амбасадор БиХ у Хрватској Александар Врањеш рекао је да је цијели постизборни процес покушај преврата у режији опозиције, која по ко зна који пут губи изборе.

 

 

– Све заједно видим као покушај преврата од стране опозиције, заједно са ЦИК-ом, а уз подршку одређеног броја западних амбасада и једног дијела медија и друштвених мрежа – рекао је Врањеш у емисији РТРС-а Други угао.

Врањеш је истакао да иза свега стоји намјера слуђивања јавности, довођење у питање повјерења у изборни процес и покушај дестабилизације Републике Српске.

– На дјелу је слуђивање јавности које доживљавам као покушај преврата да би се створила лажна атмосфера и будућност Републике Српске стварала на улици, а не на изборима. То раде они који упорно губе на изборима – рекао је он.

Врањеш је истакао да су представници опозиције још у изборној ноћи почели реализацију таквих намјера, иако су, како је рекао, већ тада знали да су изгубили.

– Циљ је слуђивање грађана како би се припремили за неко ново стање, “нову истину”. Опозиција је изгубила изборе и то су знали још у изборној ноћи – наглашава Врањеш и додаје да су неприхватљиве манипулације изборном вољом грађана.

Он каже да тако стварају стање хаоса, који се медијски појачава, те покушавају наћи нове инкриминације у свему.

– Не можемо више схватити за кога опозиција сматра да је оштећен – рекао је Врањеш, додавши да нико нема право тако да се понаша и доводи у питање вољу грађана.

Извор: РТРС

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести