НОВОСТИ

Каран: Измишљени позив бошњачке структуре само додатно јача позицију Српске

03/09/2021

Измишљени позив од бошњачке структуре такозваном високом представнику Кристијану Шмиту да смијени такозваног хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића, који је пред њим у Словенији изнио став о мултикултураној БиХ и без конститутивности, не представља прећутно признање новог високог представника од представника Републике Српске, изјавио је професор Уставног права Синиша Каран.

 

Синиша Каран

Измишљени позив бошњачке структуре

– Неозбиљне су и провокаторског карактера најновије изјаве бошњачких представника да се ради о признању новог високог представника с позивом да смијени Комшића – рекао је Срни Каран.

Он је напоменуо да је Комшић у приватном својству боравио у Словенији и пред грађанином Шмитом, на приватној сецији, позвао на стварање мултикултуралне БиХ без конститутивности.

– У том контексту, измишљени позив на смјену Комшића од Шмита представља конструкцију циничног карактера и јасно је да представници бошњачке стране, под тим представницима се убраја и Комшић, покушавају и воде БиХ у пропаст – додао је Каран.

Каран је истакао да бошњачки представници морају схватити да надмудривање и покушаји да се на сваки начин угрози позиција Републике Српске, јачају позицију Републике Српске, а сваким даном све више воде БиХ у пропаст из којег нема повратка.

– Република Српска никад неће признати Шмита као високог представника, нити ће признати легалитет и легитимитет било које његове одлуке и увијек ће наглашавати да Шмит није изабран у складу са Дејтонским споразумом — поручио је Каран.

Остале Вијести