НОВОСТИ

Танасковић: Циљеви Приштине исти, могући насилни акти на сјеверу

05/11/2021

Бивши дипломата Дарко Танасковић изјавио је да ће циљ Приштине остати исти ко год да је тамо на власти, а то је признање самопроглашеног Косова, одбијање формирања заједнице српских општина, смањење броја Срба у овој покрајини, као и “косовизација” српске духовне и културне баштине.

 

Дарко Танасковић

Дарко Танасковић

 

Танасковић је нагласио да је у складу с тим могуће очекивати насилне акте из Приштине на сјеверу Косова и Метохије у координацији са одређеним страним актерима.

– Иако су то свакако провокације, није препоручљиво третирати их тек тако јер су дио устаљене и далекосежне идеје стварања дјелимичних и сукцесивних “готових аката”, који су на крају усмјерени ка општем извршеном акту – изјавио је Танасковић за Косово онлајн.

Танасковић је навео да од нових лидера самопроглашеног Косова не треба очекивати било какву промјену или било какво усклађивање са реалношћу, осим евентуално још веће жестине и немилосрдности према елементарној истини.

– Штавише, поједини представници имиџа који жели да се представи као ново, грађанско лице шиптарске политичке културе неумјеренији су у нападу на Србију од оних који су носили пушку. Ово може изгледати парадоксално, али је, на неки начин, логично и објашњиво – рекао је он.

Танасковић је истакао да сви који су деведесетих година прошлог вијека остваривали своје политичке програме и амбиције, а прије свега стварање независних држава на рушевинама југословенске федерације на штету легалних, легитимних и виталних права, потреба и интереса српског народа и Србије, као и они који то данас покушавају, никада неће одустати од антисрпске реторике.

– Само што ће је, у зависности од ситуације, ућуткати или појачати. То се мора узети у обзир – указао је он.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести