НОВОСТИ

Додик: Отварање преговора за чланство у ЕУ резултат огромног доприноса Републике Српске

12/03/2024

Поздрављам најаву предсједнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен да су сви изгледи да ће бити одобрен почетак преговора ЕУ и БиХ, али без датума то не значи пуно, поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

 

 

– Треба рећи да је отварање преговора резултат огромног и пресудног доприноса Републике Српске у том процесу – поручио је Додик на свом налогу Икс.

Додик истиче да је европски пут важан јер представља испуњење великог националног циља – живот Срба у економском и политичком простору без граница.

– Желим посебно захвалити партнерима из Мађарске, Србије, Словачке, Аустрије, Хрватске и Словеније, као саговорницима који у потпуности разумију чињеницу да је БиХ “мала ЕУ”. Да може функционисати и да иде напријед само када ниједан интерес није искључен, него укључен у једначину. Тада имамо позитиван резултат – наводи Додик.

Предсједник Српске каже свако уплитање странаца у домаће токове није сабирање, како каже, наших различитости у позитивне процесе, него једначина која нас гура од заједничког циља, а чланство у ЕУ то јесте.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести