НОВОСТИ

Кецмановић: Суђење Додику могло би пресудити Шмиту

23/12/2023

Суђење предсједнику Републике Српске Милораду Додику могло би да пресуди свједоку Кристијану Шмиту и постане један од најбизарнијих догађаја у немогућој држави БиХ, поготово откако је ухапшен предсједник Суда БиХ Ранко Дебевец који води тај процес, оцијенио је професор Ненад Кецмановић.

 

 

Кецмановић је истакао да судски процес против легално изабраног предсједника Републике Српске на Суду БиХ као да постепено запада у ћорсокак, те подсјетио да је Додиков тим, појачан загребачким адвокатом Антом Нобилом, позвао Шмита као свједока.

Он је додао да ће се Шмит наћи у неприлици да објашњава на основу чега се представља као високи представник и са којим правом је прогласио закон којим штити свој лажни статус.

– Унакрсно испитивање Шмита, не само не само да ће забавити публику у судници него ће срушити цијели процес – оцијенио је Кецмановић у ауторском тексту за “Политику”.

Кецмановић је рекао да ово хапшење није могло без Шмита, који хапшењем Дебевца и Османа Мехмедагића хвата баланс са предстојећом пресудом Додику, али да то, истовремено за адвокате представља аргумент да је суд компромитован, па и процес вођен под предсједавањем кривично сумњивог лица.

Кецмановић је указао, да “сарајевска чаршија није скочила у одбрану Ранка словеначко – јеврејског грађанисте, него све више надрндана на САД и Шмита због Газе брани свог Османа, Алијиног ратног тјелохранитеља Осмицу, кога су САД послије дугог и вјерног служења пустили низ воду”.

– Да ли ће и Шмита, који је креснуо шибицу у запаљивој БиХ или ће га пустити да изазове пожар у коме ће горјети ЕУ – упитао је Кецмановић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести