НОВОСТИ

Опозиција неће на исту бину с позицијом; Зашто нису организовали “свој” скуп?

19/04/2024

Након одржаног митинга „Српска те зове“ на Тргу Крајине у Бањалуци умјесто слоге, раскол. Опозиција се није појавила на тргу међу грађанима, подршку скупу и народу дали нису, али простора политичким препуцавањима јесу.

Актуелна тема око срамне Резолуције о Сребреници требало би да је ујединила српски народ, те да су бар овим поводом сви на једној страни. Ипак, то се није десило. Народном митингу „Српска те зове“ опозиција није присуствовала, али се данас огласила.

Предсједник СДС-а Милан Миличевић рекао је да је најављена резолуцији о Сребреници беспотребан документ због чега је СДС подржао извјештај Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године, али је ова странка имала једногласан став да не треба учествовати на митингу у Бањалуци и нису. Како је додао, они са СНСД-ом не могу стајати на истој бини.

Док се народ широм Српске спремао за народни митинг, за одбрану српства, историје и будућих генерација Небојша Вукановић испред групе за Правду и ред на свом X налогу поручио је да се не иде на скуп.

Ништа боља ситуација није ни с Народним фронтом и Јеленом Тривић. Умјесто подршке, осуде и позив да се њене присталице скупу не одазову.

Политичка превирањау Српској све већа, а уједињене све мање…бар што се опозиције тиче. Да је снага опозиције мала, те да се боје потпуног краха на изборинма показује и позивање на неодлазак на јучерашњи митинг. Да су сигурни у побједу и подршку народа, у најмању руку опозиција је могла организовати још један митинг, али о томе ни ријеч. С обзиром да је јуче на Тргу Крајине било више од 50 хиљада окупљених грађана Српске, свјесни су краха који би у случају организовања још једног митинга услиједио опозицији.

 

Ивана М.К.

Остале Вијести