НОВОСТИ

Кустурица: Додика желе да сруше, не видим сврху санкција

23/10/2023

Прослављени српски режисер Емир Кустурица изјавио је да не види сврху санкција које су уведене сину и кћерки предсједника Републике Српске Милорада Додика, те указао да Додика очигледно желе да сруше.

 

 

– Не знам шта те санкције могу њему да ураде? Његов син неће путовати – каже Кустурица.

Кустурица је нагласио да након покретања судског процеса против предсједника Српске Додика и санкција уведених његовој дјеци нико више нема илузију да не желе да га сруше.

– Они њега хоће да сруше. То већ нико нема илузију да то није тако, а на њему је сад да доноси велике и државничке одлуке, да једноставно не посустане и да све што је неопходно за опстанак једноставно примијени да би опстали и он и Република Српска, јер то је једно те исто – оцијенио је Кустурица за Срну.

Он је нагласио да је суђење Додику улаз у крај ропства које је почело Берлинским конгресом, односно анексијом БиХ 1908. године.

Америчко Министарство финансија саопштило је у петак, 20. октобра, да су САД увеле санкције сину и кћерки предсједника Републике Српске Милорада Додика, Игору и Горици. У саопштењу се наводи да су уведене санкције и компанијама које су повезане са дјецом предсједника Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести