НОВОСТИ

Амиџић: Не одустајати од зацртаних политика

10/11/2023

Министар финансија у Савјету министара Срђан Амиџић рекао је данас да је скуп “Граница постоји” показатељ нарочито за представнике Републике Српске у институцијама на нивоу БиХ да не одустају од својих зацртаних политика.

 

 

“Ставови које заступа Република Српска су ставови свих ових људи који су овд‌је дошли, а не само једног човјека, предсједника Републике Српске Милорада Додика”, рекао је Амиџић новинарима у Црној Ријеци код Мркоњић Града, на међуентитетској граници према Јајцу, гд‌је је данас одржан скуп “Граница постоји”.

Амиџић је изразио незадовољство што постоје људи унутар српског корпуса који ни на један начин не желе показати да се Република Српска мора бранити у будућем периоду.

“Не позивам их да дођу на ове скупове, или да буду на скупу `Бранимо Српску`, али их позивам да организују било коју активност и искажу своје незадовољство према ономе што долази од међународне заједнице или незадовољство оним што покушавају у Федерацији БиХ /ФБиХ/, а то је да Републике Српске буде што мање”, истакао је Амиџић.

Он је рекао да ће се радо одазвати и присуствовати скупу или било чему што они буду организовали, а да је у циљу очувања Републике Српске.

Скупу су присуствовали и министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир, министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић, делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ, генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић.

Скупови “Граница постоји” претходно су одржани у Угљевику, Љубињу, Језеру, Новом Горажду, Пелагићеву, Добоју, у општини Источни Стари Град, Рибнику, Фочи, Оштрој Луци, Власеници, Источном Новом Сарајеву, Лопарама и Невесињу.

Окупљања народа почела су 1. септембра након што је Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево забранило скуп испред правосудних институција у овом граду, чија је намјера била да се изрази незадовољство због политичке оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Милоша Лукића.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести