НОВОСТИ

Мазалица: Важно подржати вето српског члана Предсједништва

20/10/2023

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица сматра да је важно подржати вето српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић, због како је оцијенио, синхронизованих напада на Српску.

 

 

Мазалица је током скупштинске расправе о вету Цвијановићеве, рекао да је посебна сједница парламента јединства прилика да се покаже снага Републике.

“Република Српска као федерална јединица може да заустави одлуку тијела са нивоа државне заједнице, што није случај са федералним системом на примјер у Њемачкој и ова одлука данас показује да је Народна скупштина коначно мјесто одлучивања”, оцијенио је Мазалица.

Он је подсјетио да је БиХ састављена од два ентитета који су носиоци суверенитета.

Према његовим ријечима, предсједник Републике Српске Милорад Додик је рекао да су закључци Предсједништва БиХ изузетно штетни и политички ставови који могу имати тешке импликације по Српску.

“Важно је да подржимо данас вето српског члана Предсједништва”, поновио је Мазалица и појаснио да српски члан Предсједништва има право на вето уколико је прегласан, а којим се могу оборити штетни закључци.

Он је навео да се Република Српска бори за Дејтонски мировни споразум, те сматра да опозиција треба гласати за вето Цвијановићеве.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести